Rize Haber
HV
29 MART Cuma 02:44

Başkan Altay: ″Gelecek için ortak katkı şart″

UCLG Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Belediye Barış Sohbetleri ile UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı’na katıldı. Dünyanın farklı bölgelerinden belediye başkanlarına seslenen Başkan Altay, “Bu dünya hepimizin. Huzurlu ve mutlu insanların olduğu bir gelecek bütün karşılaştığımız sorunların çözümüne ortak katkı sağlamakla mümkün olacaktır.” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-09-2022 09:58   Güncelleme : 24-09-2022 09:58
Başkan Altay: ″Gelecek için ortak katkı şart″

KONYA (İGFA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Belediye Barış Sohbetleri ile UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı’na katıldı.

UCLG tarafından Hollanda’nın Lahey şehrinde dünyanın farklı şehirlerinden üye belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Altay, özellikle göçmenler, mülteciler ve dezavantajlı gruplar hakkında önemli mesajlar verdi.

İNSAN HAKLARININ KORUNMASINA DİKKAT ÇEKTİ

İklim değişikliğinin yıkıcı sonuçlarını azaltmak için mücadeleye devam etmek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Altay, “Temel insan ihtiyaçlarının temini ve insan haklarının korunması noktasında yeryüzünde yaşayan herkesin, adalet duygusunu tatmin edebilecek ortak bir standarda hala gelinememiştir. Bu durum karşısında insanlara en yakın yönetim birimi olarak bizim ortak görevimiz, yeni kentsel gündeme dikkatleri çekmek için daha fazla çaba göstermektir. Ancak bu şekilde sürdürülebilir, kapsayıcı, erişilebilir, adil ve güvenli şehirler inşa etmemiz, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yaklaşmamız mümkündür.” diye konuştu.

TOPLUMUN HER KESİMİNİN KARAR ALMA SÜREÇLERİNE DAHİL EDİLMESİ ÇAĞRISI YAPTI

Pandeminin, toplumların kaliteli yerel kamu hizmetlerine erişiminin sorumluluğunun yerel ve bölgesel yönetimlerde ve büyükşehirlerde olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Yeterli finansman ve imkanlar olduğu sürece toplumlara yeterli hizmetin ulaştırılması için yeni kentsel gündem oldukça önemlidir. Bu da yerel ve bölgesel yönetimlerin dönüşümün itici güç olarak tanınmalarını gerekli kılmaktadır. Bu görevi yerine getirmek için ulusal hükümetleri ve uluslararası sistemi, yerel ve bölgesel yönetimleri, toplumun her kesimini karar alma süreçlerine dahil etmeye çağırıyoruz. Ancak bu şekilde potansiyelimizi kullanıp yeni kentsel gündemi ve diğer tüm evrensel kalkınma gündemlerini hayata geçirebiliriz. Bizler UCLG ailesi olarak ulusal hükümetleri, göçün sürdürülebilir kalkınmada oynadığı kritik rolü iyi analiz etmeye ve tanımaya davet ediyoruz. Bu dünya hepimizin. Huzurlu ve mutlu insanların olduğu bir gelecek bütün karşılaştığımız sorunların çözümüne ortak katkı sağlamakla mümkün olacaktır.” cümlelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR