Rize Haber
HV
29 MART Cuma 09:07

ESENLERLİ GENÇLER TURAN VE ÇAKMAK İLE BULUŞTU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2023 18:30   Güncelleme : 25-01-2023 18:30
ESENLERLİ GENÇLER TURAN VE ÇAKMAK İLE BULUŞTU

Gençler Kaptanlarla Buluşuyor- Arda Turan Osman Çakmak (7)

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü‘nün her ay düzenlediği “Spor Söyleşileri” programının dün akşamki konuğu, eski milli futbolcu Arda Turan ve Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak oldu. Milli takımın ve Galatasaray’ın kaptanlığını yapmış olan Arda Turan ile Ampute Futbol Milli Takımı eski kaptanı Osman Çakmak, futbolculuk hayatlarını, başarı hikâyelerini hazırlanan bu özel programda gençlerle paylaştı. Turan ve Çakmak programın sonunda gençlerin sorularını da yanıtladı.

Gençlere bir takımın kaptanı olmanın nasıl bir sorumluluk olduğunu anlatan teknik direktör Osman Çakmak, “Kaptanlık kola takılan bir pazubandı gibi değildir. Liderlik ister, almış olduğun kararın arkasında durman gerekir. O kararı verdikten sonra kendin inanmış olacaksın ki arkandaki futbolcularda kararına inanmış olacak. Hem hoca hem kulüp hem de federasyon bazında 85 milyonun vebali var” ifadelerini kullandı.

Herkesin cevabını merakla beklediği “Teknik direktör olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Arda Turan, “Tabii ki teknik direktörlük yapmak istiyorum ama doğru yerde, doğru zamanda, doğru şartlarda. Acele etmiyorum. O yüzden daha sabırlı, daha sakin şekilde bekliyorum. Yurt dışındaki kulüplerin oturmuş bir yapıları var. Tabii ki orada maddi sıkıntılar daha az oluyor, basınla ilişkiler daha düzenli oluyor. Türkiye’deki basın ve kulübün yönetim şekline duygular karıştığı için bazı amatörlükler veya birbirine karşı daha toleranslı olma durumu profesyonellikten uzaklaştırıyor. O yüzden Avrupa’daki kaptanlar daha rahat oluyor” dedi.

Gençlerin, futbol ve kendi hayatıyla ilgili sorularını cevaplayan eski milli futbolcu Arda Turan, “Babam THY’de yer hizmetlerinde çalışıyordu. Futbolcu olmasaydım ben de havalimanına giderdim, uçaklara çok meraklıydım. Pilot olmak çok isterdim. Çok şükür futbolcu oldum. Futbol hayatım boyunca da Alessandro Del Piero’yu örnek aldım” dedi.

Messi ve Ronaldo hakkındaki sorulara ise; “Ben Messi ile aynı takımda oynamadan önce de söylemiştim. Elinizde olduğu zaman oyunun tamamına hükmedebilirsiniz. Ronaldo’nun golleri, asistleri olabilir ama Messi’nin çok daha farklı olduğunu düşünüyorum.”

‘Karam Tayfa’ya ne oldu?’ sorularına samimi bir şekilde cevap veren Turan, “Karam Tayfa’ya bir şey yok. Selçuk ağabeyinizi dün aradım, Başakşehir’de maçı vardı. Burak ağabeyinizle konuşuyorum. Gökhan ağabeyinizle geçen hafta beraberdim. Hakan Balta’yı maçından sonra tebrik ettim. Zaman geçtikçe ister istemez yaşlanıyoruz, çocuklarımız oluyor, evlilikler oluyor, hepimiz başka yollara gidiyoruz. Gönüller yine bir, yine hep beraberiz ama eskisi gibi denk gelemiyoruz. Hem de beraber olduğumuzda paylaşım yapmıyoruz. İnsan kendine özel bir şey olsun istiyor” şeklinde konuştu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR