Rize Haber
HV
28 MART Perşembe 17:41

Togg Yollara İndi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İlk Togg T10X Teslimatı Programı’nda, "İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz." dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 03-04-2023 21:43
Togg Yollara İndi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi avlusunda düzenlenen "İlk Togg T10X Teslim Töreni"ne katıldı.

"TÜRK MİLLETİNİN 60 YILLIK HAYALİNİN GERÇEĞE DÖNÜŞMESİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİTLİK ETTİK"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bugün Türk milletinin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti.

Ülkenin gururu yerli ve milli marka Togg'un ilk siparişini 2019 yılında verdiklerini, bugün de ilk akıllı cihazı teslim aldıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Togg ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz, bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan, halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi. Devrim otomobili için yürütülen tezviratın katbekat fazlası Togg için yapıldı. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un tüm testleri alnının akıyla verdiğini, elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başarmış özel bir otomobil olduğunu söyledi.

"İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Adeta eline kına yakılıp ana ocağından uğurlanan askerler gibi, kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi milletimizin gözbebeği olan Togg'u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg. Rabb'im tekerine taş değdirmesin."

"ŞİMDİ SADECE TÜRKİYE'NİN YOLLARINDA DEĞİL, DÜNYA YOLLARINDA DA TOGG'U İZLEYECEĞİZ"

Devrim otomobili meselesinin ne tür kargaşalara vesile olduğunun bilindiğini anımsatan Erdoğan, "Devrim otomobilinden sonra bize de 'devrin otomobili'ni hamdolsun üretmek nasip oldu. Şimdi sadece Türkiye'nin yollarında değil, dünya yollarında da 'devrin otomobili Togg'u izleyeceğiz, takip edeceğiz." dedi.

Togg'a 177 bin ön siparişin alındığına da işaret eden Erdoğan, "Şu anda Gürcan Beyler üretim olarak yetiştirebilseler bu sayı zaten 177 de 277 de olur. Talihlisi çok. Bizden torpil isteyen var. Dedik, biz torpil işine bakmayız." şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR