Rize Haber
HV
28 MART Perşembe 12:22

Toros Üniversitesi Öğrencilerinden “Bugün Fidan Yarın Nefes” Projesi

Toros Üniversitesi ve Yenişehir Belediyesi işbirliği kapsamında turunç, jakaranda ve orkide fidanları toprakla buluştu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-11-2022 09:56   Güncelleme : 15-11-2022 09:56
Toros Üniversitesi Öğrencilerinden “Bugün Fidan Yarın Nefes” Projesi

Toros Üniversitesi öğrencileri Sağlık Hizmetleri Topluluğu öğrencilerinin organize ettiği fidan dikim etkinliğinde bir araya geldi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Öğretim Görevlileri Nevzat Erol, Tiinçe Aksak ve Toros Üniversitesi öğrencileri fidan dikerek gelecek nesillere yeşil bir çevre mirası bıraktı. Yenişehir İlçesi 50. Yıl Mahallesi’nde oluşturulan Koruluğa Toros Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından turunç, jakaranda ve orkide fidanlarının dikimi yapılarak can suyu verildi.

Etkinlik kapsamında açıklama yapan Toros Üniversitesi Öğr. Gör. Tiinçe Aksak, “Bugün Sağlık Hizmetleri Topluluğumuz ile birlikte milli ağaçlandırma gününde öğrencilerimize destek amaçlı fidan dikiminde bulunduk. Sağlık Hizmetleri Topluluğumuz ve diğer öğrenci topluluklarımız ile birlikte bu tarz etkinlikleri devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aksak’ın ardından açıklama yapan Sağlık Hizmetleri Topluluğu Başkanı Aslı Tofan, “Farklı bölümlerden arkadaşlarımızla bir araya gelerek toplam 100 fidanı toprakla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Doğamıza faydalı olmak için buradayız ve artık bizimde dikili bir ağacımız var” şeklinde konuştu.

Doğayı korumak, kollamak ve geleceğe sağlıklı bir dünya bırakmak adına herkese sorumluluk düştüğünü belirterek söze başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Avrupa Belediye Başkanları İklim ve Enerji konulu sözleşmeye imza atan bir belediye. 2050 yılına kadar gerçekleştirmemiz gereken hedeflerimiz var. Karbon emisyonunu düşürmemiz konusunda bir sözümüz var bu noktada çalışıyoruz. Kirlettiğimizden daha fazla doğayı temizleyecek ona katkı sunacak işler yapmamız gerekiyor. Onun için bugün burada kentimizde Yenişehir’de bulunan Toros Üniversitesi öğrencilerimiz ile birlikte bir etkinlik yaptık onlara çok teşekkür ediyorum. Jakaranda, Turunç ve Orkide ’den oluşan ağaçlarımızı diktik. Bu bölgede insanlarımız bu korulukta rahat bir nefes alacak, yürüyüş yapabilecek, diktiğimiz ağaçlarda doğaya katkı sunacak. Burası artık gençlerimiz ile birlikte bizim ve buraya gözümüz gibi bakacağız” dedi.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR