Rize Haber
HV
28 MART Perşembe 18:57

Zirai drone çiftçilerin hizmetinde

Bodrum Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan zirai drone ile doğru ilaçlama ve gübreleme uygulaması gerçekleştirilerek çevreci bir yöntemle üreticilere kolaylık sağlanacak.

YEREL
Giriş Tarihi : 15-03-2023 10:27   Güncelleme : 15-03-2023 10:27
Zirai drone çiftçilerin hizmetinde

Araç, işçilik, yakıt ve zamandan tasarruf sağlayan, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli operatörler tarafından ücretsiz uygulanacak olan teknikten faydalanmak isteyen üreticilerin “444 00 48” numarasından Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezine müracaat etmeleri gerekiyor.

Alınan talepler doğrultusunda yapılacak planlama sonrasında, üreticilerin ekim alanları belediye ekipleri tarafından zirai drone ile ilaçlanıp gübrelenmesi sağlanacak.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, insan gücünden, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanmasının hedeflendiği çalışma ile sağlıklı gıda için aşırı ilaçlamanın da önüne geçilebileceğini ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, artan yakıt ve enerji maliyetleri nedeniyle yerel üreticimizin üretimine bir nebze katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Aras, zirai ilaçlama drone ile bahçelerinde, üretim yapılan tarlalarda kendi drone operatörlerimizle ilaçlamaları ve gübrelemeleri ücretsiz gerçekleştireceklerini kaydetti.

AdminAdmin

YORUMLAR